sobota 20. prosince 2014

Věříte svému vnitřnímu hlasu?



My sami jsme strážci vlastního zdraví. Jsme strážci intuitivní inteligence tak silné, že nám může i říci, jakým způsobem se léčit. No a právě nadešel čas pro každého z nás se o ní znovu dozvědět. Nikdy nezapomeňte, že je to vaše právo. Je to vaše právo hledat odpovědi uvnitř sebe.

Definovala jsem intuici jako silnou formu vnitřní moudrosti, ne jako zprostředkovatele intelektu. Je přístupná nám všem ve formě tichého, slabého vnitřního hlasu – neohroženě sdělující pravdu, sledujíc naše dobro. Můžete intuici vnímat jako vnitřní chvění, tušení, fyzický pocit, náhlý záblesk, nebo sen. Je to věrný přítel, který nás bedlivě střeží a dává nám na vědomí, pokud něco není v pořádku.

Jako lékařka kombinuji tradiční medicínu s intuicí pro lepší pochopení a poznání svých pacientů. Zároveň intuici používám v každém aspektu svého života a snažím se jí vždy důvěřovat při malých i velkých rozhodováních. Intuice je váš vnitřní hlas. Je to ten nejlepší přítel, jakého můžete mít. Doporučuji vám intuici rozvíjet a věřit ji stejně jako já. Rozpomeňte se na vlastní zkušenosti. Uvidíme, jestli se budete moci rozpomenout na nějakou dobu, kdy jste naslouchali, skutečně naslouchali něčemu, co se zdálo být neviditelné, ale vy jste věděli, že je to pravda. Možná to bylo vnitřní vedení, abyste nastoupili na nějakou kariérní cestu, náhlá nevysvětlitelná přitažlivost k osobě, se kterou vám bylo dáno se oženit, nebo prostě silná potřeba kontaktovat dobrého přítele, kterého jste již neviděli roky. Tento nesporný pocit správnosti je právě projevem toho, o čem mluvím. Zasloužíte si mít takovou jistotu ve všech svých rozhodnutích. Pokud toto napojení na intuici zrovna necítíte, dovolte mi, abych vám ji pomohla znovu nalézt.

Abych vám pomohla určit, do jaké míry nasloucháte svému vnitřnímu hlasu, vytvořila jsem následující kvíz ( je z mé knihy „Guide to Intuitive Healing: 5 Steps to Physical, Emotional, and Sexual Wellness) . Vyberte si odpovědi, které nejvíce odpovídají tomu, jak často nebo zřídka nasloucháte své intuici.







1.
Věříte tomu, že váš vnitřní hlas vám radí dobře?

2.
Přijmete i další názor, pokud váš lékař neprovede vyšetření nebo léčbu, kterou jste intuitivně cítili jako správnou?


3.
V obavě o své zdraví –  věnujete zvýšenou pozornost, když vaše tělo začne signalizovat začínající příznaky únavy, nebo nevysvětlitelné symptomy?



4.
Ve své profesi, jednáte spíše na základě své intuice, nebo podle předepsaných instrukcí?



5.
Všímáte si „husí kůže“ coby znamení jako např. „jít do toho (jako to dělal Quincy Jones)“, když se rozhoduje o projektu, nebo kariérním postupu?



6.
Pokud hledáte práci, necháte se vést svou intuicí?



7.
Věnujete pozornost svému vnitřnímu pocitu, když někoho potkáte?



8.
Nasloucháte signálům svého těla a udržujete si odstup od lidí, kteří vás odrazují?



9.
Pokud překřížíte ruce a poodstoupíte od někoho na večírku, je to z toho důvodu, že se cítíte nepohodlně na základě řeči svého těla?



10.
Pokud vás někdo sexuálně přitahuje, ale váš vnitřní hlas vás varuje, budete na pozoru a zvolníte?



11.
Pokud jednáte se svým partnerem, soustředíte se na dech a naladění na intuici, abyste neřekli něco, čeho by jste litovali?



12.
Pokud vám všichni vaši přátelé říkají „ten kluk/holka je pro tebe skvělý/á“, ale vaše intuice říká, že to tak není, budete věřit svému pocitu?



13.
Nasloucháte intuitivním zprávám ve svých snech?



14.
Poslechnete svůj náhlý pocit i tehdy, když to nepasuje do vašich představ, jak by měly věci být?



15.
Jste spíše spontánní, nebo si vše plánujete?




Ano = 2 body, Někdy = 1 bod, Nikdy = 0 bodů
 
Jak interpretovat tento kvíz:

Ke zjištění míry schopnosti naslouchat svému vnitřnímu hlasu, sečtěte hodnoty svých odpovědí.
Skóre 20-30 naznačuje, že máte značnou schopnost věřit své intuici.
Skóre 10-19 naznačuje mírnou úroveň.
Skóre 9 a nižší naznačuje počáteční úroveň.

Nula bodů znamená, že zatím nenasloucháte své intuici, ale dobrá zpráva je, že můžete hned začít pronikat k tomuto mocnému zdroji!
Ať už je vaše skóre jakékoliv, tento test vám pomůže rozvíjet a naslouchat svému vnitřnímu hlasu. Pomůže vám k identifikaci vašich silných stránek a oblastí, které můžete dále zlepšit. Rozvoj intuice je vzrušující proces. Uvědomte si, že každý z nás jde svou cestou. Čím více budete poslouchat svou intuici, tím jednodušší bude.

Převzato z knihy Dr. Judith Orloff  Guide to Intuitive Healing: 5 Steps to Physical, Emotional, and Sexual Wellness - http://www.drjudithorloff.com

Judith Orloff MD je autorka nové bestsellerové knihy Emotional Freedom: Liberate Yourself From Negative Emotions and Transform Your Life (Three Rivers Press, 2011). Její postřehy z emoční svobody vytvořily nové léčebné postupy na stresy současného světa. Judith Orloff MD  je zároveň profesorem psychiatrie na UCLA. Její práce byla uvedena na The Today Show, CNN, Oprah Magazine a USA Today.

Pro www.svetloatlantidy.cz přeložil -Ag-. Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

Prevzaté z: http://svetloatlantidy.cz/

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět