pátek 19. prosince 2014

Převalování oleje v ústech - detoxikační metoda

Zázraky oleje v ústech
 
Autor: Petra
 
Princip této metody spočívá v tom, že olej na sebe jako magnet přitáhne bakterie a veškeré toxiny, nashromážděné v ústní dutině, kterých se po 20 minutách převalování zbavíme vyplivnutím. Pozor, abyste olej  nepolykali! V takovém případě je lépe užít místo lžíce oleje raději menší množství, aby se vám lépe v ústech převaloval. Je opravdu zapotřebí olej v ústech důkladně převalovat všemi směry, prohánět jej i mezi zuby. 


"OilPulling" je v stará ajurvédská metoda, která detoxikuje a čistí naše tělo neuvěřitelně jednoduše. Podstatou této metody je "převalování" oleje v ústech po dobu 15-20 minut (stejným způsobem jako se používá ústní voda). Doporučuje se použití jakéhokoliv za studena lisované oleje (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový). Ovšem naprostou jedničkou mezi všemi je olej kokosový, který má ze všech rostlinných olejů nejlepší detoxikační a bělicí účinky (komu je nepříjemné pomalu rozpouštět a převalovat hrudku v ústech, může před použitím kokosový olej zahřát na tekutou konzistenci).

"Oil Pulling"se provádí 1-2 x denně ráno nalačno, kdy jsou detoxikační účinky nejsilnější. Po ukončení se doporučuje vypláchnou pořádně ústa vodou a vyčistit zuby.

V ajurvédské medicíně je každá část jazyka spojena, nebo odpovídá,různým orgánům, jako jsou játra, srdce, ledviny, střeva, plíce, slezina, páteř. " Oil Pulling" metoda dokáže jednoduše uklidnit, vyčistit a povzbudit klíčové meridiány těla a jejich odpovídající orgány.

Co se po převalování oleje v ústech děje?

První věc které si povšimnete je zlepšení vašeho zdraví ústní dutiny - bělejší zuby, čerstvější dech, zdravě vypadající jazyk a dásně. Dokonce i problémy jako jsou krvácení dásní i zubní kaz se výrazně sníží, nebo zcela vyléčí. Metoda "Oil Pulling" působí téměř okamžitě. Někteří lidé uvádějí úlevu od určitých zdravotních problémů ihned po její první aplikaci. Menší problémy se uklidní během několika dnů, vážnější vyžadují několik týdnů či měsíců, v závislosti na našem životním stylu. Tato metoda již dokázala pomoci lidem s chronickým zánětem dutin, s alergiemi i astmatikům. Pomáhá při únavě, cukrovce, migréně, kožních problémech, zažívacích potížích  a mnohých dalších.

Tato stará ajurvédská metoda vyžaduje určitý čas. Jde ovšem o metodu levnou a velmi efektivní!

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět