středa 21. srpna 2013

JAK TO CÍTÍM JÁ – PŘEJÍDÁNÍ A VÁHA

jékrása

Váha a jídlo… dva dokonalé nástroje duše, kterými vám dává najevo, zda jste spojeni se svým zdrojem a zda skutečně prožíváte to, CO CHCETE.

Váha vám poskytuje informace, co si o sobě a svém těle myslíte, přejídání manifestuje jak moc jste naplněni příjemně pociťovanými myšlenkami a z toho vyplívající sebeláskou.

JÍDLO vždy souvisí s vašimi emocemi a tím i s vaší vibrací.

To, jak se cítíte, tím také vibrujete.

Jídlo ve skutečnosti zaplňuje prázdnotu, kterou máte, pokud se na své cestě vzdalujete od svého Vyššího Já.
Ze své zkušenosti a zkušeností jiných lidí vím, že „živá strava“ vám prázdnotu nezaplní tak, jako vařené koncentrované jídlo – tedy, zde je důvod proč často lidé odskakují ze živé stravy k vařenému jídlu, když se soustředí pouze na jídlo a ne na to, jak se cítí a zda žijí to, CO CHTĚJÍ.

A pro upozornění – přejídání není spojené jen s nadváhou!

IMG_1347

K tomuto článku mne inspiroval tento dotaz od Erca 78:

„Ahoj Maruško,
potřebuji pomoci s problémem.
Víš vždy jsem měla problémy s přejídáním. Vždy jsem se snažila jíst co nejvíce zdravě, dopoledne to šlo lehce a odpoledne jsem se začala neskutečně přejídat, nevím proč, snad z nudy, z psychických problémů, začarovaný kruh – jsem moc tlustá – musím si něco dát na uklidnění – nejlépe sladkosti.., jenže já z toho nemůžu ven, prosím poraď mi něco, možná snad potřebuji jen říct: Zvládneš to, věřím ti. Víš nemám komu to říct a nechci jít za nějakým psychiatrem. Vím, že máš úžasné myšlenky, jsi moc hodná, otevřená, láskyplná, snažila jsem se sama, ale myslím, že potřebuji podpořit a čím víc nechci být obětí, tím víc se do toho zahrabávám hloub a hloub, říkám si jak je to špatné a že to přece nechci, ale přemůže mě to, snad závislost? Asi ano..“

Zásadní věc, která má hlavní vliv na to, jak bude vaše tělo reagovat na vaše jídlo, je to, jaké přesvědčení o svém těle  a jídle máte. Tato přesvědčení jsou velmi často zakořeněná již od dětství a následně z pozorování cizích zkušeností.

Možná se mnou bude dost lidí souhlasit, když připomenu, že jsme v dětství mnozí často slýchali upozornění od dospělých, že po mnoha sladkostech se tloustne a kazí se po nich zuby. Na jednu stranu v nás z tohoto jídla vyvolávali strach, na druhou stranu nám ho pravidelně podstrkovali – dost často za odměnu, že jsme vyhověli jejich představě o našem chování.


IMG_6151

Jenomže, naše tělo si vyžaduje jako první sladkou chuť, což vyplývá z jeho fyziognomie – nejzákladnější chuť pro příjem energie a ta, co přináší skutečné zdraví je „sladká chuť“- a to především z prazákladního zdroje – OVOCE.

Kdo v dětství měl tuto chuť uspokojenou z toho nejzdravějšího zdroje?

A tak jsou po generace lidé navyklí na sladkou chuť z umělých náhražek – tím mám na mysli i upečené, či uvařené obilí. Bohužel, současně s tím také od dětství s těmito potravinami dostávají hluboká přesvědčení, jak se po sladkostech tloustne a jak kazí zuby.

A tak není náhoda, že většina lidí na tento způsob stravování reaguje tak, že přibírá a přibírá.
Princip, proč to takto funguje je asi tento:

Přesvědčení – jestliže sníte toto jídlo, ztloustnete – ale vy si přejete být štíhlí – jenomže po snědení tohoto jídla máte stále přesvědčení, že ztloustnete a jste v rozporu s tím, co si pro sebe přejete. Zkonzumování tohoto jídla vám přinese špatný pocit a ten dohromady s přesvědčeními, která máte a s přáním, které chcete, není v harmonii.

Zpočátku není jednoduché změnit okamžitě svá přesvědčení.
Mnohem jednodušší je však „dbát na svoje blaho.“
Což znamená, jít cestou sebelásky, kdy pozoruji své pocity a vyvíjím pouze takové chování, které ve mě nevytváří negativní pocity.


P1040739

Když se vydáte na cestu, na které jsou nejdůležitější vaše „pocity“ a vy se rozhodnete mít myšlenky a vyvíjet činnost takovou, která vám poskytuje pouze „příjemné pocity“, pak se tímto začnete více a více přibližovat ke své božské podstatě – ke svému Vyššímu Já. Tímto budete zaplňovat mezeru, kterou v sobě nosíte a cítíte, jež v současné době mnoho lidí zaplňuje uměle nadměrným množstvím jídla, alkoholu, drog, kouření a dalším extrémním chováním.

Vaše pocity jsou nejdůležitější pro to, jakým způsobem se bude odvíjet vaše cesta.
A tak je zapotřebí soustředit pozornost pouze na to, co ve vás vyvolává jen „dobré pocity“.
V souvislosti s tímto tématem to znamená, že budete přesměrovávat pozornost na něco jiného, než je vaše váha.

Ve chvíli, kdy zabrousíte myšlenkami na svou „tloušťku“, je nejlepší okamžitě zareagovat takto

„To je to, co nechci. Co je to co chci?“

A tím okamžitě zaměříte pozornost na to, CO CHCETE a hned začnete odpovídat:

„Chci mít (mám záměr mít) pevné, štíhlé tělo, které je ponejvíce odrazem mých dobře pociťovaných myšlenek. Těším se na to, jak pozoruji změny, které přicházejí v podobě nového tvaru mého těla. Očekávám vylepšený tvar a velikost – a jsme si jistá, že tyto změny již probíhají. V tuto chvíli se cítím moc dobře, líbí se mi žít v mém těle a to mi velmi dobře slouží. Líbí se mi chápat význam mých emocí a rozumím tmu, že mám schopnost dosáhnout fyzického zdraví a nového tvaru svého těla, neboť mám schopnost najít a udržet si šťastné myšlenky.

A ze všeho nejvíce miluji rychlou reakci mého těla na mou pozornost a mé záměry. Miluji rozumět spojení mé mysli – těla- i ducha a mocné tvořivé síly tohoto vědomého souladu.

Miluji žít život ve svém těle a cítím se dobře.“

Výše zmíněný text je ve skutečnosti takovým příkladem vašeho nového příběhu, který je základním předpokladem vašeho úspěchu tvoření čehokoliv.

Nevtahuje se pouze na tloušťku, ale na jakoukoliv váhu a podobně můžete postupovat i s jakýmkoliv přáním, které do svého života CHCETE – dokonalé zdraví, duchovní rozvoj, bohatství, talenty, zážitky a pod.


IMG_1945

Příběhy o sobě si vyprávíte mnohokrát a mnohokrát během dne.
Pro změnu svého života, změnu současného stavu vašeho těla, vašich financí, vašich talentů je zapotřebí udělat jeden z nejdůležitějších kroků tvoření – začít vyprávět svůj nový příběh.
Tímto se ve skutečnosti udržujete v přítomnosti a tímto aktem měníte svou minulost a současně s tím i svou budoucnost.

V tomto světle pochopení vůbec nedoporučuji navštěvovat ani psychiatry, ani psychology.

Proč?

Protože vás budou nutit vyprávět stále dokola svůj „STARÝ PŘÍBĚH“!

Je to jejich záměr, vydolovat vaše vzpomínky, staré zážitky a myslí si, že tím objeví příčinu vašeho chování.
Je to silně kontraproduktivní, protože vás to udržuje ve staré vibraci minulosti, což bude ovlivňovat i vaši přítomnost a budoucnost – teď to nepíši z teoretického hlediska, ale ze své osobní zkušenosti.
Tento způsob léčby vás zavede na slepou cestu a pokud nebudete dost silní v jednom okamžiku říci DOST, můžete se v tomto procesu zcela ztratit.

Podle jednoho z posledních channelingů od KRYONA je pro mladé duše jednou z největších záhad lidská povaha a emoce, kterým nerozumějí. A tyto mladé duše (které se v životě moc neorientují) se na tuto záhadu stávají ve svém životě odborníky- tedy psychiatry a psychology.


IMG_3719

SHRNUTÍ:

1.Zaměření se na hezké věci na svém tělečím více spokojených a příjemných myšlenek o svém těle, tím více zhmotněných zkušeností.

2. Zaměřovat se na to CO CHCETE – jakmile se vaše přání zrodí, není možné vyvíjet takové chování, které by bylo v rozporu s vaším přáním.

3.Představovat si sebe, jak chcete vypadat a vidět se v této podobě. Tímto budete přitahovat váš nový tvar. Když se tímto způsobem budete vidět, pak vám začnou do života vstupovat okolnosti a potvrzení druhých, kterými svého vysněného tvaru rychle a snadno dosáhnete.
Princip: nejdříve se vy musíte takto vidět a prociťovat to- poté přijde potvrzení z vnějšku- a to váš proces tvorby urychlí.

4.NOVÝ PŘÍBĚH – kdykoliv přijde negativní myšlenka či zaměříte pozornost na současný stav, který pro vás není příjemný, okamžitě použijte větu: Co je to, CO CHCI? A následně vyprávějte svůj nový příběh.

5. Nezúčastňujte se běžných hovorů o tom, jak je kdo tlustý, o jídle, které chutná ale tloustne se po něm a pod. Zpočátku bude možná i jednodušší, nevyhledávat společnost takovýchto lidí, dokud se nestabilizujete sami v sobě se svým přáním anebo dokud nezačnete mít první viditelné výsledky svého tvoření.

6. Pěstujte každodenní radost - třeba tancem, smíchem a pod.

Nakonec bych ráda připojila jednu poznámku.

Mnoho lidí si vysvětluje zákon přitažlivosti tak, že když ho bude dobře používat, může jíst cokoliv.
To je pochopení pouze z úhlu pohledu takto naladěných lidí, většinou těch, co začínají.
Vtip je totiž v tom, že podle své vibrace budete přitahovat odpovídají druh stravy.

Tedy, čím víše budete vibrovat a stanete se mistry svého života, podle toho budete také volit svou stravu- bez jakéhokoliv odporu či násilí.
Jednoduše s vámi mnoho druhů stravy nebude ladit, protože se po ní budete cítit jinak, než po té, která s vámi ladit bude.

Přesně podle toho, co se stalo oblíbenému herci panu Jaroslavu Duškovi, který přesně cítí, jaký druh stravy vibruje s jeho vyladěním…dnes je to živá strava.

Základem pro úspěšnou změnu života  je změna vibrace tím, že soustředíte své myšlenky na to, CO CHCETE a to automaticky vyvolává „příjemné pocity“, které jsou základem vašeho tvoření ve vibraci lásky.

Ať jste v jakékoliv výchozí pozici, VŽDY máte sílu vše změnit na to, CO CHCETE.

IMG_6235

Nejdůležitější pro tuto hybnou sílu vašeho tvoření je:

CÍTIT SE DOBŘE – SKVĚLE – ŠŤASTNĚ!

Já Jsem Marie
www.jajsem.com

Autor + fotografie: Marie Špačková
Článek převzat od : http://www.jajsem.com/jak-to-citim-ja-prejidani-a-vaha/

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět