úterý 27. srpna 2013

7 věcí, které byste měly vědět o prsou

Viva La Boobies! 7 věcí, které byste měly vědět o prsou
Prsa jsou úžasná – jsou krásná, živí děti a mají svou vlastní inteligenci.
Prsa mají spoustu neuvěřitelných přínosů pro zdraví lidstva, sílu žen, a péči o budoucí generace.
Vaše prsa by si zasloužila čestnou medaili a samé opatrování, rozmazlování a respekt.
Přesto však naše prsa trpí nebezpečnými účinky rostoucího množství toxinů v životním prostředí, v naší stravě, ve vodě, ve vzduchu a v drogistických produktech, mediálním ponižováním, omezující módou, a nedostatkem kvalitní zdravotní výchovy žen.
Před několika týdny jsem měla sen, že jsem byla na konferenci a organizátoři mě požádali, abych vystoupila na pódium a promluvila zde o zdraví prsou. Řekli, že je zásadní, abychom přiměli více lidí pochopit a ocenit důležitost péče o naše zdravá prsa, a to s cílem získat si pozornost lidí. Potřebovala jsem být nahoře a mluvit. Během přemýšlení, zda se cítím pohodlně s tím, že jsem nahoře - na jevišti, jsem se probudila.
O několik dní později oznámila Angelina Jolie své rozhodnutí, že jí máme zdravá prsa chirurgicky odstranit, protože jí hrozí potenciální riziko rakoviny. Toto jednání mě inspirovalo k ještě silnějšímu uvědomění, jak důležité je, že jsme se zapojili do debaty a mluvili o tom, jak přirozeně pečovat o naše prsa, jak se naše životní prostředí, strava a životní styl odráží na našem zdraví, a proč je dnes zdraví prsou důležitější než kdykoliv dříve.
Proto mám v záměru sdílet pozitivní a inspirativní informace na podporu žen, aby milovaly svá prsa a dozvěděly se o způsobech, jak přirozeně pečovat o své úžasné poprsí.
Pojďme se snažit o pozvednutí statusu prsou do úrovně, kterou si zaslouží!
7 úžasných věcí, co byste měly vědět o prsou

Prsa chtějí svobodu.
Podprsenky omezují pohyb lymfy skrze prsa do podpaží a ramenou, což způsobuje ukládání toxinů v prsní tkáni. Nejhorším viníkem jsou kostice podprsenky, protože kov může narušovat tok energie přes oblast prsou. Nová francouzská studie ukázala, že ženy, které nenosí podprsenku, měly skutečně elegantnější prsa navzdory svému věku. Cvičení, tanec, a odskakování prsou bez podprsenky umožňuje takové tělesné pohyby, které podporují lymfatický oběh a vytvářejí potřebnou „drenáž“ prsou. Přirozený pohyb prsou a tělesné cvičení je další podstatnou složkou pro lymfatické zdraví prsou.
Prsa potřebují masáž
V ženském poprsí není mnoho svalové tkáně, a proto potřebují prsa k posílení krevního oběhu dopomoci. Ženská prsa jsou tvořena převážně tukovou tkání a mléčnými kanálky, pojivovou tkání, nervy a lymfatickými žlázami. Masáž prsou je proto důležitá pro podporu cirkulace krve a lymfy a snižuje nahromadění toxinů či hormonů v tukových tkáních. Svá prsa masírujte denně pomocí přírodních, za studena lisovaných rostlinných olejů, jako je kokos, mandle, nebo jojobový olej. Do svého základního oleje můžete také přidat pár kapek čistého éterického oleje, jako je růže, jasmín nebo šalvěj luční. Nemluvím však o "mužské manipulaci", řeč je o jemné masáži, během které si uvědomíte své pocity nebo zaznamenáte jakékoliv změny a pomocí jemných lymfatických a oběhových pohybů posílíte zdraví.
Prsa jsou horká
Bylo zdokumentováno, že ženská ňadra se synchronizují s novorozeným dítětem, aby získala pro něj perfektní teplotu. Když se matka s dítětem dotýkají po porodu kůže na kůži, mateřská prsa přirozeně přizpůsobí svou tělesnou teplotu tak, aby byla pro dítě optimální. Matka dvojčat bude mít každé ze svých ňader ideálně teplé pro konkrétní dítě. Ženská ňadra jsou spolehlivější a výkonnější než jakýkoli dětský ohřívač. Takže prsa jsou zcela „hot“ - jen ne v takovém slova smyslu, jak se o nich obvykle hovoří.
Mateřské mléko může mít nesčetné množství medicínských využití
Mateřské mléko je zcela jistě nejúžasnější potravina, která je lidstvu k dispozici. Každé mateřské mléko je zcela unikátní a není možné jej replikovat (navzdory tomu, co jste možná slyšeli od obchodních společností). V podstatě se neustále proměňuje – minutu po minutě, den po dni, aby poskytlo správnou výživu a posílilo imunit, kterou dítě potřebuje. Rozhodují o tom ňadra prostřednictvím informace přijaté z dětských slin uchycených na dvorci. V mateřském mléku bylo identifikováno více než 400 živin včetně probiotik a je to bohatý zdroj kmenových buněk. První mléko, které s prsů vyjde, se nazývá mlezivo. Protože je bohaté na imunitní faktory (je považován za „tekuté zlato"), je extrémně důležité pro celoživotní zdraví dítěte. Mateřské mléko je moudrými matkami využíváno k mnoha účelům, včetně léčení opruzenin, bolestí uší, zarudlých očí, bolestí v krku, a mnoha dalším léčebným potřebám. Když ženy kojí, mateřské mléko vymývá jejich mléčné kanálky, a tím zajišťuje lepší zdraví a prevenci rakoviny prsu v přímé souvislosti s tím, jak dlouho doba kojení trvá.
Prsa jsou energetická centra
Tradiční čínská medicína je komplexní systém praktikovaný po tisíce let, založený na pohybu energie celým tělem po meridiánech (energetických drahách) a akupunkturních bodech (uzlech energie na meridiánech). Existuje šest meridiánů, které procházejí přes oblast prsou, tři z nich jsou ledviny, játra, žaludek – meridiány, kde se vyvíjí většina rakovinných nádorů. TCM léčí rakovinu prsu tím, že řeší energetickou stagnaci a pohyb čchi. Akupunktura a TCM jsou holistickými přístupy k podpoře zdraví prsu a mohou být použity v kombinaci s jinou léčbou. Masáž akupresurních bodů podél meridiánů, nebo mačkání těchto energetických bodů kolem prsou může pomoci s podporou zdraví ňader a celkové tělesné vitality. Kostice podprsenky mohou také interferovat s energií pohybující se skrze meridiány v prsou, což je další důvod k tomu dát našim ňadrům svobodu, nebo investovat do měkké podpůrné podprsenky z přírodních vláken.
Prsa jsou jako kanárci
Slyšeli jste o kanárcích v uhelném dole? Horníci s sebou brávali do dolů kanárky, protože ptáci jsou natolik citliví, že v případě toxicity v okolním prostředí kanárek zemřel a horníci věděli, že se odtamtud musí dostat ihned pryč! Prsa jsou také velmi citlivá, dostávají informace z prostředí a jejich tkáně shromažďují toxiny a hormony, stejně jako například tryskové palivo nebo zpomalovače hoření. Při kojení se sliny dítěte vstřebávají dovnitř prsního dvorce skrze neuvěřitelně citlivé receptory, které pak okamžitě reagují tím, že poskytují v mateřském mléce živiny a imunitní faktory, které dítě potřebuje. Rakovina prsu je nyní nejčastější formou rakoviny u žen v USA, a to ne proto, že by prsa nebo naše geny zahrnovaly nějaký problém. Naše prsa jsou jako kanárci a dávají nám vědět, že je naše životní prostředí toxické a musíme provést změny v našem zdraví, stravování, že je třeba provést detoxikaci. Vzhledem k více než 70.000 chemických látek používaných dnes v USA v průběhu posledních 100 let žijeme v „toxické polévce“ a jsme každodenně vystaveni vlivu chemikálií ve vzduchu, v potravinách, ve vodě, v domech, v autech, v oblečení a tak dále. Naše prsa nám dávají vědět, že musíme učinit zdravé změny kvůli delšímu životu nás a budoucích generací.
Prsa jsou krásná
Vaše prsa jsou pro vás ideální. Všechny druhy ňader jsou krásné. Prsa v průběhu života mění velikost a tvar, což je v pořádku. Někteří muži mají rádi velká prsa, jiní preferují malá prsa a jsou takoví, kteří dávají přednost střední velikosti. Bez ohledu na velikost nebo tvar jsou vaše prsa tak akorát. Milujte svá prsa! Mají neskutečnou moc, jsou inteligentní, a jsou úžasná! V Mongolsku, když je dítě nervózní, každý zvedá svou košili a třese svými prsy pro dítě, které se uklidní, rozhlédne se a začne se divit. Všichni se smějí, zatímco třesou svými prsy – včetně maminek, babiček a také dědečků! Takže se usmívejte a milujte svá prsa, jsou úžasná.
Článek převzat od: www.branakdetem.blogspot.cz

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět