neděle 23. prosince 2012

Lněná semínka – ochrana před radiací a zlepšení zdraví

Výzkum se zaměřil na schopnost lněných semínek ochránit plicní tkáň před vystavením radiaci.

Nová studie Pearlmanovy školy medicíny na Pennsylvanské univerzitě ukázala, že lněná semínka jsou ochranou před radioaktivitou. Výzkumníci zjistili, že ochrana dokonce zahrnuje opravu tkáně vystavené radiaci.

Výzkum se zaměřil na schopnost lněných semínek ochránit plicní tkáň před vystavením radiaci a dále se zaměřili na schopnost opravovat tkáň poškozenou radiací. Použili myši pro svou studii, ale nyní dělají klinickou studii na lidech, kteří jsou vystaveni radiaci kvůli léčbě rakoviny.

Melpo Christofidou-Solomidou a jeho výzkumný tým nakrmil myši lněnými semínka – některé před a některé po vystavení radiaci. Zjistili, že obě skupiny myší přežily smrtící dávku radiace, zatímco ty nekrmené lněnými semínky zemřely.

Nejen že lnem krmené myši přežily, ale dokonce se staly zdravějšími. Měly vyšší tělesnou hmotnost a minimum zánětů plic, které jsou běžné u pacientů s radioterapií. Zdá se, že jediným účelem této studie je najít způsob, jak by pacienti s rakovinou mohli přežít radiaci.

Ale je toho u radiace více, než co se jen týče léčby rakoviny. Radiace je všudypřítomná a ovlivňuje většinu z nás, ne-li všechny, zvláště na severní polokouli. Jsme konfrontování s únikem radiace ve Fukušimě, který je horší než ten v Černobylu.

Pak je tu všechen ten odpaření ochuzený uran ze speciální výzbroje použitém celém Blízkém východě. Je to tak špatné, že dříve bylo válečným zločinem použít munici s ochuzeným uranem. Problém ochuzeného uranu a Fukušimy je neustále na severní polokouli.

Před dvěma roky bylo objeveno, že vystavení radiaci může být kumulativní. Takže ionizační záření z lékařských vyšetření RTG nebo CT a skenery TSA na letištích se přidává k výše uvedeným zdrojům. To vše přispívá k významné kumulaci záření.

Dokonce i vědci objevili další zdravotní výhody lnu: antioxidanční a protizánětlivé výhody, bohatý zdroj omega-3 esenciálních mastných kyselin. Říká se, že celý tým používá denně len.




Ze lněných semínek lze lisováním za studena získat lněný olej, lze jej dát do kapslí, nebo jíst lněná semínka přímo. Dr. Johanna Budwig, která vyvinula léčbu rakoviny pomocí základní stravy s obsahem lněného oleje s tvarohem, odrazuje od používání kapslí s lněným olejem. Dává přednost organickému, za studena lisovanému lněnému oleji v lahvích.

Ale jediný způsob jak konzumovat syrová lněná semínka je tyto semínka rozemlít v mlýnku na kávu a tento prášek přidat do jídla, vody, nebo jej jednoduše sníst. Ujistěte se, že používáte organická semínka lnu, buď zlatá nebo hnědá.

Hromádka organických lněných semínek je velmi levná. Někteří odborníci na zdraví doporučují alespoň dvě olůvkové lžíce mletého lnu denně. Při dnešním děsivém scénáři konstantní radiace je možná moudré denní dávku zdvojnásobit. Neexistují žádné negativní vedlejší účinky konzumace lněných semínek.

Upozornění: Rozemletá lněná semínka by měla být spotřebována do dvou hodin od rozemletí, protože pak velmi rychle ztrácí nutriční hodnotu. Ale hromádka celých lněných semínek má velmi dlouhou trvanlivost.




Zdroj: http://www.freepub.cz/2012/lnena-seminka-ochrana-pred-radiaci-a-zlepseni-zdravi/

Překlad článku Flax seeds – Amazing tiny seeds protect from radiation and improve health
http://www.naturalnews.com/033657_flax_seeds_health_benefits.html


Facebook

Počet zobrazení Duhový svět