pondělí 11. června 2012

TIP - Co všechno dokáže (ne)obyčejný citrón? (2.díl)

Každý rok je zjištěno plno nových věcí ohledně zázračného ovoce – citrónu. Nový vitamin – Vitamin P (flavonoidy) – byl přidán k hodnotnému vitaminu C, který se nachází v této pochoutce z kuchyně nebo-li z dietní laboratoře. Citrón dokáže všelijaké triky. Stejně jako se voda změní ve víno, tak citrón se svou kyselinou rychle změní  kyselé složení na zásadité. Tím, že obsahuje velký obsah vápníku, zaštiťuje pro kosti, zuby a nervový systém základní výživu. Obsahuje také fosfor a jedna z jeho největších předností je schopnost pomáhat „trávit“ bílkoviny.
Doktor Gerald Stalh nám podává zprávu o nespočetných případech očních katarů, které byly vyléčeny používáním kapek stejného poměru citrónové šťávy a destilované vody do očí třikrát denně. Atletická noha nepotřebuje žádná drahá léčiva. Citrónová šťáva spolu ze šťávou z papáji se nazývá „vstřebávač“ těchto problémů. Několik předních zubních lékařů předepisuje citrónovou šťávu a sůl na těžké stádium paradentózy.
Citron je jedním z nejrychleji reagujících nepřátel proti bacilům. Průmysloví chirurgové používali citrón v případech zánětu rány, což mělo úžasný úspěch. Královští specialisté z Harley Street v Londýně dávají dětem královské rodiny citrón a med při bolestech v krku. Mnoho lidí, kteří vynaložili velké sumy k vyléčení tvrdohlavých ekzémů, byli přivedeni k domáckému citrónu, když už neměli žádné další peníze, aby zjistili, že se ekzém velmi rychle ustálil a po čase je nenávratně opustil úplně.
Nepříjemný dech
Citrón není pouze lokálním antiseptikem pro ošklivý dech, ale také vnitřní alkalizér, který zabrání tomu, aby docházelo ke kvašení a tudíž k vytváření takovéto nepříjemnosti v ústech. Herci pijí citrónovou šťávu s trochou medu dvakrát až třikrát denně, aby si zajistili sladký dech.
Proč mít astma, když je všude plno citrónů?
Dr. Joseph H. Greer nemá žádné obavy, že by se jeho pacientům vrátilo astma. K všeobecné detoxikační dietě jim dává 2 polévkové lžíce citrónu před každým jídlem a před spaním.
Kašel a nachlazení
Pečené citróny – peč na sucho celý citrón, dokud nerozpukne a neotevře se – se dávají na kašel a nachlazení pacientům všeho věku s obrovským úspěchem. Když se citrón rozevře, smíchej z něho vymačkanou šťávu se šťávou z čerstvého ananasu (půl na půl) a trochou medu. Pacient pocítí okamžitou úlevu. Ananasová šťáva k citrónu dodá své mocné „trávicí“ enzymy, čímž uvolní hleny v krku.
Citrón jako kolo života
Čínské použití citrónu
Když čínští lékaři zjeví něco ze svých přírodních léčeb, je to většinou hodnotné k přečtení. Výbornou léčbou pro poškozené nehty a zanícená nehtová lůžka je citrón, kterému se odřeže vršek, prst se dá do citrónu a vše se ováže obvazem. Ráno se může rána vyčistit.
Potíže se žlučníkem
Existují lékaři, kteří zakazují jakékoliv léky při potížích se žlučníkem a poučí své pacienty, aby omezili aspoň na jeden den všechno, kromě citrónové šťávy.
Stav spojený s pocitem na zvracení, nedostatkem chuti k jídlu, s trávicími problémy, špatnou chutí v ústech je velice často zapříčiněn „lenivými“ játry.
Růže
Mnoho lidí se hrozí při pohledu na infekční zarudnutí kůže! Obklady z citrónové šťávy jsou obrovskou úlevou poté, co se všechny mocné léky ukážou jako neužitečné. 
Spála
Doktor Georgie W. Wood napsal o spále následující: Mohu vyléčit 49 případů spály z 50 citrónem a arabskou gumou. Jakmile se projeví první příznaky, uložte dítě do postele a dávejte mu pít citronádu s arabskou gumou – polovinu čajové lžičky do sklenice citronády. Zakryjte břicho suchým flanelem; potom zabalte dítě do bílé vlněné přikrývky vyždímané v horké vodě; nahoru dejte suchou deku a použijte další přikrytí, abyste vyvolali pocení. V některých případech situaci velmi urychlí přikládání lahví s horkou vodou (termofory) z vnější strany deky. Po hodině pocení, během které se hojně pije citronáda s arabskou gumou, by mělo být dítě dosucha utřeno a oblečeno podle vlastní potřeby. Citrónová šťáva má sklon odstraňovat hnisavá ložiska, která se utvářejí uvnitř v ústech.
Záškrt
Při záškrtu je citrónová šťáva také úžasně silnou desinfekcí a pomocníkem pro trávení. „Šťáva by se měla kloktat,“ říká doktor Wood, „každou hodinu nebo dvě a vždy by se měla při tom tak půl až jedna čajová lžička citrónové šťávy spolknout. Toto odetne falešnou membránu v krku a pomůže, aby vyšla ven.“
Vodnatelnost – edém
Oloupejte z citrónu kůru, nasekejte dužninu na malé kousky a přikryjte medem. Na začátek si vezmi jeden citrón a takto vymačkej posléze šťávu s medem; postupně každý den přidávej, dokud nebudeš brát šťávu z 8 nebo 10 citrónu za den.
Zimnice a teplota
Zimnice a teplota může vzniknout z několik příčin; navzdory tomu je citrón vždy velkou pomocí. Španělé to nazývají přítelem, který nikdy neselže. Tady je ta španělská metoda, jak je popsána doktorem Woodem: „Šťáva z jednoho citrónu se přidá do hrníčku čaje z červeného jetele nebo vojtěšky alfalfa a vypije se najednou dvakrát denně bez mléka a cukru.“
Revma
Užívej šťávu z poloviny citrónu před každým jídlem a před uložením se k spánku. Může to být před použitím ředěno destilovanou vodou anebo použito ve forma silné citronády, také dvakrát denně aplikuj citrónovou šťávu na postiženou oblast z venku – externě. Většina lékařů, kteří používají tuto léčbu, tvrdí, že po třech dnech, jistý ale pomalý proces léčby citrónem ukazuje své očistné a bolesti utišující kvality.
Strupovitost
Celý svět dnes ví, že léčba citrónovou šťávou je při tomto onemocnění velmi účinná. Strupovitost má široké pozadí, ale toto je prokazatelný nedostatek účinku vitamínů, které obsahuje citrón, díky němu začne lépe a rychleji pracovat zažívací systém, vyléčí se prostředí v ústech a posílí se celý imunitní systém, jelikož se strava významně obohatí o vitamin C, který je v citrónu obsažen.
Bolest hlavy
Citrónová šťáva s několika lžičkami horkého čaje (nejlépe z červeného jetele nebo vojtěšky alfalfa) je skvělou léčbou důmyslného Newyorského barmana pro ty, kteří mívají nepřetržité bolení hlavy – nebo taky bolesti hlavy z jiných příčin. Takto se jeho zákazníci mohou naprosto zbavit užívání všech léků proti bolesti.
Zubní kámen
Citrónová šťáva je sama o sobě úžasný prostředek pro čistění zubů. Pokud namáčíte kartáčky do zředěné citrónové šťávy, budete mít čisté jak kartáčky tak zuby. 

Citróny lze pěstovat i u nás
Citrón jako posilující prostředek
Mnoho žen, mužů a dětí, kterým chybí vytrvalost, mají nedostatek vápníku. Pokud se 30 dní dvakrát denně užívá citrónový koktejl, tak dojde ke změnám v chemii těla, což velmi posílí organismus, zlepší se paměť a výdrž, stejně jako se člověku vrátí barva do tváří. Citrónový koktejl se dělá z citrónové šťávy, sojového mléka a medu rozmíchaného v mixéru nebo ještě lepší roztřepaného v šejkru.
Citrón jako dobré ochucovadlo
Co se týká zelené zeleniny, nemusíte se bát. Nasbírejte si šťovíkové listy, mladé pampeliškově listy a hořčičné, mladé lístky bodláku, jemně povařené a ochucené citrónem. Ochuťte citrónovou šťávou vše, kde byste dali za normálních okolností ocet – omáčky, saláty, okurky….
Citrón jako prostředek proti molům
Ve Francii mají pěkný zvyk dávat do svých šatních skříní oloupané slupky od citrónu (i mandarinek a pomerančů). Takto mají své skříně chráněny před moli. Nebo také vzít zralý citrón, do jeho slupky napíchat mnoho koření hřebíčků a dát do skříně, kde pomalu vysychají a zanechávají příjemnou vůni ve všech skříních i v místnosti.
Citrón a vyčerpanost
Poutníci na dlouhých cestách, stejně jako cestovatelé a badatelé se dívají na citrón jako na dar z nebe. Když začnou pociťovat únavu, vysají trochu šťávy z citrónu skrze díru, kterou udělají nahoře ve slupce. Je to velmi rychle účinný lék, který dodává téměř neuvěřitelné občerstvení. Badatelé používají citrón jako ochranu před mnohými tropickými infekcemi. Trocha citrónové šťávy uhasí žízeň daleko lépe než mnohonásobně větší množství vody. Zkušení cestovatelé tvrdí, že když přidali citrónovou šťávu do běžné pitné vody v různých o blastech, je to jako desinfekční prostředek a zabraňuje to vzniku nemocí, které by vznikly z rozdílných vodních zdrojů.
Důmyslný citron
Tento trik byl odkoukán od vážených podnikatelů a obchodníků vedoucích život na úrovni, když mají být po prohýřené noci ráno opět na nohou. Rozčtvrtí citrón, posypou ho solí a sní ho celý kromě kůru ještě před samotnou snídaní. Veřejní mluvčí tvrdí, že tento trik je důležitým simulantem než mají vyjít na podium.
Vaginální hygiena
Zředěná citrónová šťáva je bezpečnou a účinnou metodou pro vaginální hygienu. I když je to silné antiseptikum, neobsahuje žádné dráždivé látky jako obsahují různé jiné prostředky pro výplachy atd.
Londýnské zdravotnické autority spoléhají na citrón
Reddie Mallet, jedna přední osobnost zdravotnictví, má vytvořený celý terapeutický systém, který je založen na léčivých schopnostech citrónu, spolu s rozličnými jinými přírodními prostředky. V jeho zdravotním domě je pacient při své první léčbě položen mezi dvě hořící pece ve dvou opačných stranách pokoje. Celé jeho tělo je třeno citrónovou šťávu a olivovým olejem. V kombinaci s vyhřívaným vzduchem dochází k rychlému vstřebávání a léčba má dlouho trvající účinek.
Zvláště uši, nos a hrdlo by se mělo ošetřovat citrónovou léčbou. Doktor Mallet léčí tvrdohlavé případy kataru následujícím způsobem: čajová lžička olivového oleje s čajovou lžičkou citrónové šťávy je postupně – skrze kapátko – vkapávána do každé nosní dírky. Kape se také do uší každý týden pro očištění a oživení.
Malé dávky citrónové šťávy a olivového oleje se přidávají do jídla miminkům, když jsou odstavována, a dávky se zvyšují s růstem dítěte. Tato metoda, jak říkají pacienta doktora Malleta, pomáhá předcházet běžným dětským nemocem, skrze své specifické imunitu podporující přednosti.
Zácpa se léčí pomoci vnitřního a vnějšího užívání citrónové šťávy a olivového oleje. Čtyřikrát denně se užívá malá štamprle olivového oleje a citrónové šťávy. Tělo se třikrát týdně masíruje citrónovou šťávou s olivovým olejem.
Nosní mandle se léčí ředěnou citrónovou šťávou, která se kape nebo jemně nasává nosními dírkami.
Při artritidě se citrónovou šťávou a olivovým olejem jemně masírují klouby po předchozím zahřátí horkou koupelí nebo suchými horkými obklady v posteli.
Obklady z citrónové bílé dužiny se všeobecně používají na vředy, abscesya poranění kůže. Vnitřně se při tom také užívá citrónová šťáva.
Při bronchitidě je dobré používat citrón a olej pro kloktání (žvýkání – poté vyplivnout) a také pro vnější masáž krku a hrudi.
Při cirhóze jater se denně používá i tucet citrónů ve zdravotním domě doktora Malleta. Pacienti dále ve své stravě nedostávají škrob a jí hodně ovoce jako jsou rozinky, pomeranče, ananasy atd.
Úžasných výsledků se dočkali ti, co trpěli kolikami, když masírovali břicho dvakrát denně (když leželi) citrónovou šťávou a olivovým olejem.
Při průjmu doktor Mallet používal jablečnou dužinu a citrónovou šťávu jak pro mladé tak i pro staré. Při ekzémech se citrónová šťáva s ananasovou šťávou podává každou hodinu a k tomu strava bez škrobů, dokud není nemoc vyléčena. Chřipka, bolest hlavy, porucha trávení se léčí se zvyšujícím se použitím citrónové šťávy jak vnitřně tak z venku. Při žloutence se citrónová šťáva podává spolu s mrkvovou šťávou.
Doktor Mallet dosáhl úžasných výsledků při léčbě neurózy pomocí olivového oleje a citrónové šťávy. Důležitý vápník, kterého je většinou při neuróze málo, je takto podán spolu s nervy vyživujícími látkami v olivovém oleji, což dodá pacientovi do jeho stravy šmrnc. Denní masáž olivovým olejem a citrónovou šťávou musí být také přísně dodržována.
Léčba hemeroidů v tomto citrónovém zdravotním středisku je také velmi úspěšná. Strava je podávána suchá. Žádná voda se nepoužívá – pouze ovoce a zelenina. V noci se jemně dovnitř rektálně aplikuje (klystýr) malý hrníček teplého olivového oleje a citrónové šťávy – a nechá se působit.
Kosmetika a citrón
S příchodem nové dehydratované citrónové šťávy v prášku mohou ženy, které se zajímají o svou krásu, mít vždy po ruce pohodlnou skleničku čistého citronu, kterou mohou vždy použít, bez neestetického vytláčení citronů na toaletním stolku.
Citrón je velmi hodnotné bělidlo rukou a nehtů. Nové vysoce zářivé přelivy obsahují citrón. Prostředky pro zlepšení pórů v extra moderních kosmetických obchodech obsahují přírodní citrónovou šťávu a jeden z prostředků efektivního zmenšení prsou je také citrónová šťáva.
Nový tekutý prášek je vytvořen jak pro léčbu, tak pro krásu. Obsahuje přirozenou šťávu z citrónu pro jeho schopnost zadržet lesknutí se tváří a nosu a také pro své běličské a pihy odstraňující účinky.
Citróno-jahodová zubní pasta je novou bělící pastou pro zuby, které jsou potaženy tmavým filmem a zásaditým zubním kamenem.
Newyorská učitelka tance nechává svým žákům masírovat nohy a klouby olivovým olejem a citrónovou šťávou před a po každé lekci a experti tělovýchovné kultury nyní používají velké množství masážního krému vyrobeného z vaječného žloutku, citrónu a olivového oleje.
Pařížské herečky předchází tmavým kruhům pod očima aplikací citrónové šťávy dvakrát denně. Používá se také jako prevence žlutého vzhledu krku.
Jedna mladá herečka sebou vždy nosí čistící tampónky pro odstranění make upu během dne. Má je ve skleničce, do které přikápne citrónovou šťávu, aby si zajistila při každé aplikaci vybělení stejně jako vyčištění své pleti, než aplikuje další make-up.
Citrón má mnoho použití pro vlasy a hlavu. Masírování pokožky ve vlasech si může udělat každý doma a pro své úžasné antiseptické účinky může být ponechán přes celou noc.
Citrón, dobrá léčba zlozvyku kouření
Pokud si někdo opravdu přeje přestat kouřit, zjistilo se, že když přijde chuť si zapálit nebo něco kousat, je dobré si dát do pusy citrónovou šťávu a chuť pomine. Asi po třiceti dnech této léčby přejde všechna chuť na cigarety. Pohodlný způsob, jak to používat, je, že budete s sebou nosit citrón nahoře s dírou zabalený do voskového papíru, a když přijde chuť na tabák, tak si nasajete plná ústa šťávy. Během dne budete možná muset potřebovat mít připraveno několik citrónů, abyste vždy zahnali nechtěnou touhu po cigaretě.
Je také velmi důležité přestat používat silně kořeněné jídla, omezit pepř a sůl, protože to akorát zvyšuje touhu po cigaretách a alkoholu.
Citrón pomáhá zvítězit nad alkoholem
Člověku by mělo být ukázáno zlo tohoto jedovatého nápoje a požehnání absolutní abstinence. Měl by se vzdát věcí, které zničily jeho zdraví, a nahradit je množstvím ovoce. Pomeranče, citróny, švestky, broskve a mnohé jiné ovoce. Boží svět je produktivní, pokud se budeme pořádně snažit. Je zjištěno, že čím více se dodá do stravy ovoce, zvláště citronů, tím menší je chuť po alkoholických nápojích. 
Citrón a stimulace práce střev
Šťáva z jednoho citrónu ve sklenici teplé vody je velmi efektivním simulantem trávení. Zácpě se dá velmi úspěšně předejít pitím dvou až čtyř sklenic citrónové šťávy hned po ránu.
Citrón nebo ocet?
Ve většině případů se může citrónová šťáva použít místo octu, jako je třeba zavařování či zálivky do salátu, ochucení polévek atd. Takto se člověk vyhne škodlivým účinkům, které tělu ocet způsobuje.
Ředidlo a čistič krve
Vymačkej jeden citrón do sklenice vody a vypij půl hodinu před snídaní, aby ses očistil od všech jedů a zředil svou krev.

Přeloženo z materiálů Abundant Life Ministy, P.O.BOX 913; Chadron, NE 69337; USA

Zdroj – http://www.nasezdravi.ic.cz
http://www.2012rok.sk/wp/strava-a-ocista/7912-citron

Archiv blogu

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět