čtvrtek 24. května 2012

Výchova dětí podle Naomi Aldortové

Naomi Aldort je uznávaná americká publicistka a autorka, která už dlouhá léta šíří po celém světě ucelený koncept výchovy, kde nedominuje ani rodič, ani dítě a namísto mentorování, ovládání a manipulace je s dítětem zacházeno s účtou a respektem.Její vřelý a přirozený přístup otevírá srdce a pomáhá rodičům důvěřovat si, objevovat svoji vlastní vnitřní moudrost a důvěřovat svým dětem. Výsledkem je hluboký vztah rodičů a dětí, klid a silné, samostatné, spokojené děti.

Naomi Aldort učí rodiče jak měnit svůj vztah s dětmi a namísto neshod, odporu a boje prožívat svobodu, sílu a radost. Neučí nás, jak nenásilnými metodami kontrolovat dítě, ale jak dítěti porozumět a jak s ním jednat, aby jeho správné jednání nevyplývalo ze strachu z rodičů, ani z potřeby získat jejich uznání, ale z jeho vlastní svobodné vůle.

Naomi Aldort napsala knihu Raising our Children Raising Ourselves, která vyšla dnes již ve 13 jazycích. V Čechách si ji můžete koupit pod názvem Vychováváme děti a rosteme se nimi.
Sama autorka vychovala 3 syny.

V květnu 2012 zavítala Naomi Aldort do Prahy a Brna, kde měla přednášky. Byla též hostem v Duši K (23.5.2012), záznam můžete shlédnout zde:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/178161-duse-k-s-naomi-aldortovou/


Naomi Aldortová





Více se o Naomi Aldort a jejích aktivitách můžete dočíst na www.naomialdort.com

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět