neděle 7. dubna 2013

Pampeliška - běžný plevel ze dvora, který prokazatelně zabíjí rakovinné buňky


Většina propagátorů přírodní péče o zdraví ví, že pampeliška je výborné tonikum na játra. Poslední výzkum však opět dokládá, že je to navíc i zdatný bojovník proti rakovině. K těmto výsledkům došli vědci na Windsorské univerzitě v Kanadě.

Siyaram Pandey pracující na univerzitě jako biochemik jen zdráhavě rozběhl výzkum pampelišek, když jej k tomu vyzvala onkoložka Dr. Caroline Hamm. Ta totiž u několika pacientů s rakovinou zaznamenala, že pokud pili pampeliškový čaj, dařilo se jim lépe.

Siyaram Pandey byl zpočátku skeptický. „Vyjádřil se tak, že by mohlo jít o prostou shodu okolností, ale souhlasil s tím, že nebude na škodu to prověřit.“ A tak se rozběhl projekt zkoumající účinky extraktu z kořene pampelišky na vzorky krve s leukémií. Dvojice vědců byla nakonec ohromena svým objevem: buňky leukémie byly přinuceny k apoptóze neboli k programované buněčné smrti.

Ještě více překvapujícím zjištěním byl pro oba fakt, že nerakovinné buňky zůstávaly nedotčeny. Jinými slovy řečeno, extrakt z kořenů pampelišek cíleně působil pouze na rakovinné buňky, což bohužel neplatí u léků pro chemoterapii, které ničí vše, co jim přijde do cesty.

Vědci pak prováděli experimenty i s dalšími druhy rakovinných buněk metodou „in vitro“ (v laboratorních kulturách) a došli opět ke stejným závěrům. Jejich původní finanční grant ve výši 60 000 dolarů byl nedávno zvýšen dalším grantem s částkou 157 000 dolarů.

Od medicínského monopolu neočekávejte příliš mnoho
Výzkumný tým se začal zajímat o možnost pokračování své práce v podobě klinických pokusů. Je ale vysoká pravděpodobnost, že tento výzkum bude v tichosti umlčen až do doby, než farmaceutický průmysl přijde s výrobním postupem syntetické reprodukce složek, které mají v pampelišce protirakovinné účinky.

Podobný druh nezájmu se už v Kanadě vyskytl – můžeme si připomenout třeba nedávný případ popisovaný na http://jaybanks.ca/vancouverrealestatenews/2011/05/26/canadian-cancer-unnoticed/. Proto neočekávejte od onkologů, že k léčbě rakoviny začnou prosazovat čaj z pampelišek. Přírodní způsoby léčby si nelze patentovat. Žádný patent rovná se žádné velké peníze pro farmaceutický průmysl, a z toho tedy plyne potlačování zájmu.

Kromě potlačování zájmu se může objevovat i otevřený nátlak, jak se třeba přihodilo u bylinkového čaje, kterým léčila rakovinu kanadská zdravotní sestra Rene Caisse Essiac nebo v USA známé kauze Laetril. Naštěstí vědomosti jsou zde neustále přítomné a vždy tu budeme mít k dispozici pampelišky.

Jedním z prvních pacientů, u kterých už Dr. Hamm mohla zaznamenat příznivé výsledky byl John DiCarlo. Tento byl hospitalizován kvůli naordinované agresivní léčbě leukémie. Veškerá léčba ale nebyla účinná a pacient byl odeslán domů zemřít. Někdo mu však ještě stačil doporučit, aby vyzkoušel čaj z pampelišek – během pár měsíců se jeho nemoc stala pouhou historií! V jeho 72 letech jej následně na klinice pro léčbu rakoviny prohlásili za uzdraveného.





Přidávání prášku z kořene pampelišky k dalším metodám léčby rakoviny

Jiný dramatický příběh se týká farmáře z amerického středozápadu, který si léčil svou trvale bolestivou rakovinu prostaty s pomocí doma vyráběného prášku z kořene pampelišky. Své zkušenosti popsal v lokálních novinách a tento článek byl pak kompletně převzat internetovým poskytovatelem zpráv na adrese http://www.rense.com/general74/DANDI.HTM.

Farmář George Cairns ve svém návodu varuje, že příprava prášku z kořenů pampelišek musí být prováděna přesně podle jeho instrukcí. Také způsob podávání je velmi důležitý: půl lžičky denně rozmíchat do vody nebo džusu, žádné limonády nebo horké nápoje. Tato léčba má být dostatečná k vyléčení z rakoviny v průběhu několika málo měsíců.

Jak jste ale možná zaznamenali, mezi dvěma výše popsanými způsoby léčby se objevily rozpory. Jeden člověk se vyléčil čajem a druhý říká „žádné horké nápoje“. To se prostě občas v případě přírodní léčby stává...

Z tohoto také vyplývá, proč je při léčbě rakoviny důležité prozkoumat nejlépe dva až tři postupy přírodní léčby. U každého ale zároveň platí, že je potřeba se vyhýbat cukru, zpracovaným potravinám a masu. Dieta pro léčbu rakoviny bývá vždy založena na organické stravě, vegetariánství a přípravě džusů.

Životně důležité u bylinných léků bývají vždy čerstvost a kvalita. Levný a snadno dostupný čaj z kořene pampelišky nebo prášek z něj mohou však být kdykoliv doplňkem jakéhokoliv přírodního léčebného postupu na rakovinu – výsledný léčebný potenciál bude pak jen o to vyšší.



Autor
Paul Fassa
Přeložil: VaP
Zdroj: http://www.naturalnews.com/035754_dandelion_cancer

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět